JEZERO JE – JEZERA NI – ŽE OD LETA 2001

taborov Jezero je - jezera ni

Pomen srečanja Jezero je – jezera ni je v njegovi večplastnosti: sodelujejo mladi različnih generacij in okolij, ki se morajo med seboj hitro povezati in uskladiti; enako velja tudi za mentorje.

sodelujočih otrok, učencev, dijakov, mentorjev

O taboru so povedali

Ema, Julijana in Maruša

Ema, Julijana in Maruša

udeleženke novinarske delavnice 2009

Takšni tabori so zelo koristni, saj spoznavamo in razvijamo nova prijateljstva, celo pri delu. Najbolj nam je bilo všeč izdelovanje časopisa, saj smo bili pri tem veliko na terenu in smo hkrati lahko opazovali čudovito okolico Cerknice. Čeprav smo se na začetku šele spoznavali, smo kmalu združili moči in izdelali časopis.
Tanja, Špela in Nina

Tanja, Špela in Nina

udeleženke delavnice Naravna kozmetika 2010

Delavnica je bila produktivna. Pri izdelavi naravnih izdelkov smo uporabljale izključno naravne materiale. Nabirale smo bršljan, kamilice
in koprive. Izdelale smo olje proti celulitu, kremo za roke, bleščilo za ustnice, kremo proti gubam okoli oči in kamilično kremo za pomiritev.
Marjana

Marjana

iz intervjuja ob taboru 2010

Organizacija takega srečanja terja veliko časa in energije. Letos sem bila tako pri organizaciji kot pri vodstvu tabora sama. In ker je bilo to že deseto srečanje, »okrogla obletnica«, je to lepa priložnost, da se malo ustavimo, premislimo, kaj spremenimo in poiščemo še kakšne druge oblike za širjenje in utrjevanje ideje o trajnostnem razvoju in ohranjanju dediščine.
Dostopnost